Οι υπάλληλοι στις τράπεζες ζητούνν αύξηση μισθού και τηλεργασία.

trapezes 0 e1648408883375
Spread the love

Την επαναφορά των μισθολογικών απολαβών των τραπεζοϋπαλλήλων στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την κρίση, ζητά η ΟΤΟΕ, διεκδικώντας αυξήσεις 12% για 30.000 εργαζόμενους.

Redmagic WW

Οι συναντήσεις για τη νέα Κλαδική ΣΣΕ μεταξύ ΟΤΟΕ – Τραπεζών δεν έχουν τελεσφορήσει, καθώς οι Τραπεζίτες είναι θετικοί σε αυξήσεις 4% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων σε βάθος τριετίας, ποσοστό που απέχει πολύ από τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας.

Google news

Οι τραπεζοϋπάλληλοι επισημαίνουν ότι οι εργοδότες του κλάδου πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ακρίβεια και την άνοδο του πληθωρισμού που πλήττει καίρια το εισόδημα των εργαζομένων και να αναπροσαρμόσουν τους μισθούς σε επίπεδα που να εξασφαλίζουν αξιπρεπή διαβίωση στις οικογένειές τους.

Οπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, μετά την τελευταία συνάντηση με τους τραπεζίτες, η πρότασή τους για αυξήσεις σε ορίζοντα τριετίας, δεν αποκαθιστά τις σοβαρές απώλειες, που επί σειρά ετών υπέστησαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, για να στηρίξουν μεταβατικά τις Τράπεζες στην πιο δύσκολη περίοδο.

«Είναι αδιανόητο οι Τράπεζες, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σημαντικότερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις της χώρας, να απαιτούν από τους δικούς τους εργαζόμενους να χρηματοδοτήσουν – ξανά – τις επενδύσεις τους και να πληρώσουν – ξανά – τα σπασμένα της καλπάζουσας ακρίβειας», σημειώνει το συνδικάτο.

Οι κινητοποιήσεις στις τράπεζες είναι προ των πυλών, ξεκινώντας από την προειδοποιητική στάση εργασίας της Δευτέρας και αναμένεται να κλιμακώνονται όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο μερών αποβαίνουν άκαρπες.

Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ:

– Προειδοποίησαν τις Τράπεζες πως, αν εμμείνουν στη μέχρι τώρα στάση τους, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια.

– Υπογράμμισαν εκ νέου, ότι τώρα είναι η σειρά των Τραπεζών να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους υπευθυνότητα:
• Να αναγνωρίσουν τις θυσίες και τη συμβολή των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα.
• Να στείλουν ένα θετικό, αισιόδοξο και ουσιαστικό μήνυμα στις αγορές και στην κοινωνία, μήνυμα ανάλογο με το μέγεθος, τη σημασία και την ισχύ τους.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των Τραπεζών να προσέλθουν στη νέα συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.

Παράλληλα προκηρύσσουν προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας για ολόκληρο τον κλάδο, την Δευτέρα 28/3/2022 από ώρα 11.15 έως 15.15, ημέρα κατά την οποία θα ξανασυναντηθούν οι δύο πλευρές για να διαπραγματευτούν τις μισθολογικές αυξήσεις, στο πλαίσιο της νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και στις προκλήσεις των καιρών.

Υπενθυμίζεται τέλος πως το αίτημα της ΟΤΟΕ για την τηλεργασία και την ίση μεταχείριση των εργαζόμενων εντός και εκτός εργασιακών χώρων έχει βρει πεδίο αποδοχής από τους εργοδότες και ως προς το σκέλος της πλήρους κάλυψης του λειτουργικού κόστους για τον εργαζόμενο.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα