ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όποια εταιρεία δώσει τεχνογνωσία σε ρωσικές εταιρείες!

usa russia sanctions
Spread the love

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ρωσικών εταιρειών που, όπως αναφέρει, παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις και στις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

AliExpress WW

Οι κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους.

Google news

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες στις οποίες αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις — συμπεριλαμβανομένων των Serniya Engineering και Sertal — είχαν νωρίτερα προστεθεί σε μια αμερικανική λίστα που απαγορεύει τις εξαγωγές ευαίσθητων τεχνολογιών σε αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα WSJ.

Παρότι οι εταιρείες μπαίνουν σε “μαύρη λίστα”, το μέτρο δεν συνεπάγεται την απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Την Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ενέτειναν την πίεση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος δεκάδων ρωσικών αμυντικών εταιρειών, εκατοντάδων μελών του ρωσικού κοινοβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα