Κόψιμο στις τηγανιτές πατάτες!

patates tiganites 600x314 1
Spread the love

Μη χτυπάτε άλλο, δε θα τ’ αντέξουμε…

Geekbuying WW

Κάθε μέρα που περνάει αναρωτιόμαστε αν τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα, και κάθε μέρα η απάντηση είναι θετική. Κατάπιαμε την ακρίβεια του πιτόγυρου, την άνοδο τιμών στην εστίαση και τα ενοίκια, αλλά το τέλος της τηγανητής πατάτας είναι ό,τι πιο σατανικό έχουμε ακούσει ποτέ. Κόψτε μας και το οξυγόνο βρε, κάπως θα τα βγάλουμε πέρα!

Google news

Και δεν είναι καν μόνο η τηγανητή πατάτα που κινδυνεύει, αλλά γενικότερα τα τηγανητά φαγητά. Με άλλα λόγια, ό,τι απολαμβάναμε περισσότερο τρώγοντας έξω (τηγανητά καλαμαράκια, κολοκυθάκια κλπ).

Όλα αυτά φυσικά δε συμβαίνουν γιατί είδαν τις εξετάσεις χοληστερίνης μας, αλλά γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει ως γνωστόν πολύ τις τιμές των προϊόντων, κι ακόμα περισσότερο του ηλιέλαιου. Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης:

Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στη διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δε γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

Στο μεταξύ, κάνουμε ότι δε διαβάσαμε ποτέ κάτι για πατάτες φούρνου…

Σοβαρά τώρα, το πιτόγυρο είναι σήμα κατατεθέν αυτής της χώρας και οι τηγανητές πατάτες είναι κάτι σαν το γύρο: αναπόσπαστο κομμάτι του. Κόβεις πατάτα, υπογράφεις τη διαθήκη του πιο διάσημου ελληνικού fast food!

Actual footage of us στις εξόδους μας από εδώ και πέρα, αν τελικά ισχύσει αυτή η αλλαγή:


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα