Κλείστηκε η συμφωνία για να μη παίρνει φυσικό αέριο η ΕΕ και ΗΠΑ.

biden leyen brussels ap e1648328503686
Spread the love

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακοίνωσαν μια μεγάλη συμφωνία που αφορά το υγροποιημένο φυσικό αέριο (lng), στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Tomtop WW

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ομάδας εργασίας (task force) και πως οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την ΕΕ με τουλάχιστον 15 δισ. επιπλέον κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Google news

Λάιεν: Ένα μεγάλο βήμα για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ άλλων και μέσω επιπλέον προμηθειών παραδόσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Η δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχουν στην ΕΕ επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG φέτος είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα αντικαταστήσει την προμήθεια LNG που λαμβάνουμε επί του παρόντος από τη Ρωσία» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προσέθεσε ότι «η Ευρώπη θα εργαστεί για να εξασφαλίσει σταθερή ζήτηση για επιπλέον LNG των ΗΠΑ τουλάχιστον έως το 2030. Στοχεύουμε σε περίπου 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως».

Μπάιντεν: Οδεύουμε προς ένα ασφαλές μέλλον καθαρής ενέργειας

Οι ΗΠΑ θα εφοδιάσουν με περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τη βοηθήσουν να μειώσει την εξάρτησή της από τις προμήθειες αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

“Σήμερα συμφωνήσαμε σε ένα κοινό σχέδιο προς τον στόχο αυτόν, επιταχύνοντας παράλληλα την πρόοδό μας προς ένα ασφαλές μέλλον καθαρής ενέργειας”, υπογράμμισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

“Η πρωτοβουλία αυτή επικεντρώνεται σε δύο βασικά ζητήματα, πρώτον να βοηθήσει την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δεύτερον να μειώσει την συνολική ζήτηση φυσικού αερίου της Ευρώπης”, επισήμανε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα