Ποια είναι η γνώμη των Ελλήνων για τον πόλεμο και την Ρωσία;

εκβαση e1648225537196
Spread the love

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Τι πιστεύουν οι Ελληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία; Τι λένε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και όπλων από την Ελλάδα;

Gshopper Many GEOs

Στα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι Ελληνες στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμού του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα.

Google news

Συντριπτικά οι Ελληνες, σε ποσοστό 70% είναι κατά της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία και το 13% υπέρ. Βλέπουμε ότι είτε κάποιος είναι αριστερός είτε δεξιός φαίνεται να είναι αναφανδόν κατά της Ρωσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα οι κεντροδεξιοί είναι κατά σε ποσοστό 80%.

Το 53% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, αλλά υπάρχει κι ένα 40% που φοβάται ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη. Ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό και δείγμα του ότι ο κόσμος «μαζεύεται», φοβάται από αυτές τις εξελίξεις.

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία τάσσεται το 60% και κατά το 30% ενώ όσοι δηλώνουν αριστεροί είναι υπέρ σε ποσοστό 48% και όσοι είναι δεξιοί σε ποσοστό 64%.

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι η απάντηση σχετικά με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Το 66% διαφωνεί και το 29% συμφωνεί με την απόφαση αυτή.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός και το 40% λέει ότι πρέπει να μείνει όπως είναι τώρα.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα