Πίεση θέλει να ασκήσει στον Πούτιν ο Μπόρις Τζόνσον!

BORIS JOHNSON r 2048x1366 1 e1648226355538
Spread the love

Η Βρετανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι θα αυξήσουν τις οικονομικές πιέσεις στη Ρωσία εξετάζοντας αν μπορούν να γίνουν περισσότερα για να εμποδίσουν την πρόσβαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στα αποθέματα χρυσού, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Zaful WW

Οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν στο «πάγωμα» μεγάλου μέρους από τους ύψους 640 δισεκατομμυρίων δολαρίων πόρους της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, στον αποκλεισμό ορισμένων τραπεζών από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT και στην πρόκληση πλήγματος στο ρούβλι.

Google news

Ενόψει της σημερινής συνόδου κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, ο Τζόνσον δήλωσε στον Ραδιοσταθμό LBC ότι ο Πούτιν πέρασε ήδη μια κόκκινη γραμμή και ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

“Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα”, τόνισε. “Και ως εκ τούτου χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα οικονομικά. Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ώστε να τον σταματήσουμε να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του χρυσού, επιπροσθέτως των αποθεμάτων του σε ρευστό;”, συνέχισε.

“Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε τώρα, ιδιαίτερα σε πράγματα όπως ο χρυσός, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μπορούμε να συντομεύσουμε τον πόλεμο”, τόνισε.

Ο Τζόνσον σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σωστά ότι η Ρωσία είναι ένοχη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

“Είναι σωστό ότι η Ρωσία θα πρέπει τώρα να κληθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου και σωστό ο πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου”, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά που κάνουν συνιστούν εγκλήματα πολέμου”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα