Εξηγεί η Γκάγκα γιατί παγώνουν το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους.

gaga prostimo e1648235418544
Spread the love

Το σκεπτικό πίσω από το «πάγωμα» του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ανέλυσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Cafago WW

Μετά από συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό τον Υπουργό Υγείας και πολλά κυβερνητικά στελέχη, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι αποφασίστηκε το «πάγωμα» του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μετά τις 14 Απρίλη.

Google news

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, η κ. Γκάγκα είπε: «Ευχόμαστε οι δείκτες της πανδημίας να αρχίσουν να μειώνονται και θεωρήσαμε ότι έχει οδηγηθεί αρκετός κόσμος για να εμβολιαστεί. Η αίσθηση μας είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι δε θα εμβολιαστούν και ελπίζουμε ότι από το φθινόπωρο θα εμβολιαστούν».

Ερωτηθείσα αν θα επιστραφούν τα 300 ευρώ που υποβλήθηκαν ως συνολικό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους αυτούς τους μήνες, η κ. Γκάγκα απάντησε αρνητικά. «Όταν μπαίνει ένας κανόνας θα πρέπει να ακολουθείται, διότι αν ένα κράτος άρει πράγματα, τότε δε θα ακολουθούνται οι επόμενοι κανόνες».

Τι είπε για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Όσον αφορά στις συζητήσεις για την κατάργηση του πιστοποιητικό εμβολιασμού η Γκάγκα σχολίασε το εξής: «Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Δε το έχει πει κάποιο σκέλος της κυβέρνησης».

Σχετικά με την 4η δόση ανέφερε ότι εξετάζεται από την Επιτροπή για άτομα μεγαλυτερης ηλικίας και σε όσους έχουν προβλήματα υγείας. «Δε νομίζω ότι μπαίνει θέμα για 4η δόση στο γενικό πληθυσμό» συμπλήρωσε.

Τέλος, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ανέφερε ότι έχουμε εξασφαλίσει όλων των ειδών τα εμβόλια και δεν υπάρχει λόγο για να φοβάται κάποιος να εμβολιαστεί.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα