13χρονος έφερε αεροβόλο στο σχολείο του.

sxoleio e1648154638185
Spread the love

Μια πρωτοφανής ιστορία με 13χρονο μαθητή που πήγαινε σχολείο έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

Hekka

ΤΟ BULLYING ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ «ΟΠΛΙΣΑΝ» ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΟΣ 13ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μαθητής δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου ενώ φαίνεται να τον είχαν παρενοχλήσει και στο παρελθόν.

Google news

Είχε δεχθεί άγριο bullying από μαθητές της γ’ γυμνασίου και όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον είχαν ενημερώσει το σχολείο για την βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν με το σχολείο όμως να μην προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν και το παιδί ένιωσε ότι έπρεπε να προστατευτεί μόνο του όπως μας είπαν ότι ήταν ο βασικός λόγος που πήρε κρυφά το αεροβόλο όπλο στο σχολείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γονιών πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.

KΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου στους γονείς τους ο 13χρονος είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Μεγάλη ήταν η αναστάτωση όταν οι γονείς πληροφορήθηκαν το γεγονός.

Όπως ανέφερε γονέας: «αν χθες το παιδάκι αυτό την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε τι θα γινόταν; Τι θα είχε να μου πει το σχολείο όταν 13.35 αφού σχόλασαν τα παιδιά πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σας. Ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι είχε γίνει. Ποια ενημέρωση είχαμε εμείς από το σχολείο για ένα τόσο περιστατικό;».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα εντόπισε το αεροβόλο όπλο στον χώρο του σχολείου στον Γέρακα. Σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο.

Ο κ. Κόπτσης δήλωσε:” Tη Δευτέρα θα ξαναβρεθούν για να υποστηρίξουν όλους τους μαθητές θα υπάρξει και συνεδρίαση του συλλόγου για λήψη αποφάσεων. Γνώμονα το υπουργείο Παιδείας έχει τον παιδαγωγικό χειρισμό τέτοιων φαινομένων γιατί αφορά παιδιά και απαιτείται μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία θα ερευνηθούν τα αιτία».

ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μαθαίνουμε ο σύλλογος διδασκόντων πρόκειται να συνεδριάσει, προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Ωστόσο πρέπει να δούμε τι θα γίνει και τι υποστήριξη θα χρειαστεί όχι μόνο ο 13χρονος αλλά και τα παιδιά που φαίνεται να τον εκφόβιζαν και αν και αυτά θα αντιμετωπίσουν κάποια επίπτωση.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα