Επανεξέταση του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60.

b3afed0139a407b8c5a02bd135be0fab XL e1647985929312
Spread the love

«Είμαστε κοντά» στην απόφαση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενώ ερωτηθείς αν γίνει αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους 60αρηδες είπε ότι «όλα εξετάζονται».

ZTE Many GEOs

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών. «Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους σημειώνοντας ωστόσο ότι εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες, το πιστοποιητικό θα επανέλθει.

Google news

«Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χορονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης πάντως δήλωσε χθες 21/3 ότι δεν υπάρχει λόγος κατάργησής του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εξηγώντας ωστόσο ότι η μείωσης της χρήσης του θα επαναξεταστεί ότι το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αυτό θα τεθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα δυναμικό το οποίο εξαρτάται από την πορεία της πανδημία», εξήγησε ο Υπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι «όποιες αλλαγές γίνουν- στον τομέα των πιστοποιητικών, στην δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε χώρους που τώρα απαγορεύεται να μπουν- θα επανεξεταστούν διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Στόχος της κυβέρνησης είναι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να έχουμε όσον τον δυνατόν λιγότερους δυνατούς περιορισμούς, ενώ όπως επιβεβαίωσε ότι νέα μέτρα ή και επιστροφή κάποιων μέτρων θα επαναξεταστεί το φθινόπωρο. Για την ώρα όπως είχε επαναλάβει και την προηγούμενη εβδομάδα η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη παρόλο που τα κρούσματα δεν έχουν υποχωρήσει.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα