Η ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει δίωξη σε συμβάσεις 13 ατόμων.

DOC 20220316 24176076 960x600 1 e1647897939472
Spread the love

Επειτα από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια η Οικονομική Εισαγγελία κατόρθωσε να βγάλει άκρη για τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο του 2007-2009 παραγγέλλοντας ποινική δίωξη κατά 13 ατόμων, υπηρεσιακών παραγόντων του Κέντρου εκείνης της εποχής αλλά και άλλων που φέρονται ότι ωφελήθηκαν από συμβάσεις που κρίνονται ελεγκτέες.

Lightinthebox WW

Ανάμεσά τους και η Μητρόπολη Καισαριανής που φέρεται να είχε λάβει επιχορηγήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 750.000 ευρώ, ενώ ανάλογες υποθέσεις για μικρότερα ποσά έχουν οδηγήσει τους εισαγγελείς στην παραγγελία για δίωξη.

Google news

Για την περίοδο 2007 έως 2009 – Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας συνεχίζεται για τα επόμενα έτη και προς κάθε κατεύθυνση.

Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολεί και σήμερα την Οικονομική Εισαγγελία, είχε ξεκινήσει να ερευνάται όταν ήταν επικεφαλής της Αρχής ο εισαγγελέας Γρηγόριος Πεπόνης και αποτελεί μία χαώδη δικογραφία, την οποία επιχειρούν έπειτα από χρόνια να θέσουν σε έλεγχο οι εισαγγελικοί λειτουργοί που υπηρετούν σήμερα σε αυτή τη νευραλγική εισαγγελική αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, για την περίοδο 2007-2009 η δίωξη αφορά 13 άτομα και πέντε περιπτώσεις ελεγχόμενων επιχορηγήσεων, ενώ η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας συνεχίζεται για τα επόμενα έτη και προς κάθε κατεύθυνση.

Επίσης, για συμβάσεις εταιρειών επικοινωνίας την επίμαχη περίοδο, για τις οποίες δεν προέκυψαν ποινικές πτυχές από την έρευνα, η Οικονομική Εισαγγελία τις αποστέλλει για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο, ενώ η έρευνα για μεταγενέστερο χρόνο σε σχέση με επιχορηγήσεις και άλλες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζεται με εντολή του προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα