Αύξηση του φυσικού αέριου της Νορβηγίας προς την Ευρώπη.

d535d08a9a79475fa852aa65656d6b5a e1647897797555
Spread the love

Η Νορβηγία θα ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες, διατηρώντας την υψηλότερα από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να παραδώσει μεγαλύτερους όγκους στην Ευρώπη, δήλωσε η κρατική εταιρεία της χώρας Equinor σύμφωνα με το Reuters.

Wondershare WW

Υπενθυμίζεται ότι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτίναξε τις ήδη υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και ώθησε βίαια τα ευρωπαϊκά κράτη στην αναζήτηση αποθεμάτων από άλλες πηγές.

Google news

Σε αυτό το κλίμα, η Equinor δήλωσε σήμερα ότι θα αναβάλλει ορισμένες εργασίες συντήρησης και μαζί με άλλες προσαρμογές από κοινού με τον χειριστή του αγωγού Gassco, θα παραδώσει περισσότερο αέριο.

“Μπορούμε να εξάγουμε περισσότερο φυσικό αέριο αυτό το καλοκαίρι”, ανέφερε σε δήλωσή της το στέλεχος της εταιρείες Irene Rummelhoff.

Ειδικότερα, οι άδειες παραγωγής της νορβηγικής κυβέρνησης θα επιτρέψουν την αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από το κοίτασμα Oseberg κατά περίπου 1 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) την περίοδο έως τις 30 Σεπττεμβρίου, ενώ το κοίτασμα Heidrun μπορεί να αυξήσει τη δική του παραγωγή κατά 0,4 bcm.

Όπως επισήμανε η Equinor, “1,4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου καλύπτουν τη ζήτηση 1,4 εκατ. ευρωπαϊκών νοικοκυριών για περίπου ένα χρόνο”.

Επιπλέον, η εταιρεία πρόσθεσε ότι το κοίτασμα Troll, η μεγαλύτερη πηγή φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή του σε περίπτωση που άλλα πεδία βρεθούν αντιμέτωπα με διακοπές παραγωγής, διευρύνοντας έτσι τη συνολική δυνατότητα του εφοδιασμού.

Το 2021, η παραγωγή φυσικού αερίου της Νορβηγίας ανήλθε σε 113 bcm, καλύπτοντας σχεδόν το 25% της ζήτησης φυσικού αερίου σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία, ενώ η Ρωσία τα τελευταία χρόνια καλύπτει περίπου το 33% των αναγκών της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία της νορβηγικής κυβέρνησης.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα