Γιατί οι κοσμοναύτες Ρώσοι ντύθηκαν στα κίτρινα;

cosmonauts ap  768x480 1 e1647800511679
Spread the love

Κίτρινες φόρμες με μπλε στοιχεία, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, φόρεσαν οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Geekmaxi Many GEOs

Οι κοσμοναύτες Oleg Artemyev, Denis Matveyev και Sergey Korsakov της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos ήταν οι πρώτες νέες αφίξεις στον διαστημικό σταθμό από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Google news

Ταξίδεψαν με το Soyuz MS-21, το οποίο εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Baikonur στο Καζακστάν την Παρασκευή και τρεις ώρες αργότερα έφτασαν με ασφάλεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου συνάντησαν δύο Ρώσους, τέσσερις Αμερικανούς και έναν Γερμανό.

Όταν οι κοσμοναύτες μίλησαν με τις οικογένειές τους στη γη, ο Artemyev ερωτήθηκε για τις στολές και είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τη στολή που θα φορέσει.

«Ήταν σειρά μας να διαλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα, είχαμε μαζέψει πολύ κίτρινο ύφασμα το οποίο έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό έπρεπε να φορέσουμε κίτρινο», είπε.

Από την έναρξη του πολέμου, πολλοί φορούν τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας για να δείξουν αλληλεγγύη προς τη χώρα.

Πάντως, ο πόλεμος έχει μεταφερθεί μέχρι και στο διάστημα, με εκτοξεύσεις πυραύλων που ακυρώθηκαν και συμβόλαια που έσπασαν. Ο επικεφαλής της Roscosmos, Dmitry Rogozin, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν «σκουπόξυλα» για να πετάξουν στο διάστημα, αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προμηθεύει τις αμερικανικές εταιρείες με κινητήρες πυραύλων.

«Είναι απλώς ο Dmitry Rogozin. Ξεσπά κάθε τόσο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, συνεργάζεται μαζί μας», είπε ο Bill Nelson της NASA. «Οι άλλοι άνθρωποι στο ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα είναι επαγγελματίες. Παρά τα όσα συμβαίνουν, πάνω στο διάστημα, μπορούμε να έχουμε μία συνεργασία με τους Ρώσους φίλους μας, τους συναδέλφους μας».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα