Έξοδος επιτέλους για τους ανεμβολίαστους!

cc37bd9715d6c951fc9accc5f6796784 XL e1647807623778
Spread the love

Η επιβεβαίωση ήρθε από επίσημα χείλη και δίνει το έναυσμα για την επιστροφή των ανεμβολίαστων στην εστίαση. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού καταργείται ίσως ακόμα και πριν το Πάσχα του 2022 και, σε αντίθεση με όσα υπογράμμιζε πριν λίγο καιρό ο Θάνος Πλεύρης, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων θα υποδεχθούν ξανά όσους δεν έκαναν εμβόλιο.

Atlas VPN

Το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έδωσε το στίγμα των προθέσεων κυβέρνησης και επιστημόνων για το επόμενο στάδιο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Google news

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πορεία της Covid στην Ελλάδα το Πάσχα, σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

«Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης».

Το σκεπτικό των ειδικών, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης, είναι ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα».

Δεδομένου, λοιπόν, ότι για να μπει κάποιος σε κλειστό χώρο εστίασης, χρειάζεται να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κατάργησή του δίνει το «πράσινο φως» για το πλήρες άνοιγμα μπαρ, κέντρων διασκέδασης και όλων των καταστημάτων σε όσους ήταν αποκλεισμένοι από αυτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ποια μέτρα παραμένουν για τους ανεμβολίαστους
«Δεν πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους σύντομα και δεν ξέρω αν πάμε γενικώς».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είχε επίσης υπογραμμίσει πως όσο ανοίγει ο καιρός τα πράγματα θα είναι πιο ανοιχτά και για τους ανεμβολίαστους.

Η συζήτηση, πάντως, δεν έχει ανοίξει για τους υπόλοιπους περιορισμούς που ισχύουν για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ή δεν έχουν κάνει ακόμα την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Έτσι, δεδομένου ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί καθόλου τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες από τις οποίες αποκλείονται, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα εξής:

Απαγορεύεται η είσοδος για ανεμβολίαστους σε: εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια.
Συνεχίζει να υφίσταται η υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα