Το πρώτο εγχώριο κρούσμα εμφανίστηκε στην Σαμόα!

1 565 e1647641496168
Spread the love

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, η χώρα αυτή κατέγραψε μόλις τώρα το πρώτο εγχώριο κρούσμα κοροναϊού και κηρύσσει lockdown
Το νησιωτικό κράτος Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκαεανό έκλεισε σήμερα τα σύνορά του και προετοιμάζεται για εθνικό lockdown μετά τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος covid-19 εγχώριας μετάδοσης.

Cubot WW

«Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά (…), όπως και οι εκκλησίες και οι άλλες υπηρεσίες, με εξαίρεση τις βασικές υπηρεσίες», δήλωσε η πρωθυπουργός των Σαμόα Φιάμε Ναόμι Ματάαφα σε διάγγελμά της προς τους πολίτες της χώρας χθες Πέμπτη το βράδυ.

Google news

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

Μια γυναίκα 29 ετών βρέθηκε θετική στην covid-19 χθες στο κεντρικό νησί Ουπόλου την ώρα που προετοιμαζόταν να ταξιδέψει στα Φίτζι, σύμφωνα με την Ματάαφα.

Η πρωθυπουργός της Σαμόα ανακοίνωσε εθνικό lockdown για τέσσερις ημέρες, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας.

Επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Το αρχιπέλαγος των περίπου 200.000 κατοίκων είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου που δεν έχουν καταγραφεί εγχώρια κρούσματα της covid-19, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 48 εισαγόμενες μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας.

Περίπου το 90% των κατοίκων της Σαμόα έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα