Πώς έβγαλαν 200.000€ με το κόλπο στις παραγγελίες του φαστ φούντ;

6ce1307abfa76514567a6ac94494abe8 L e1646247964803
Spread the love

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος στην Πάτρα είχαν πλάνο και το ακολουθούσαν πιστά. Με αυτό κατάφεραν να θησαυρίσουν όπως δείχνουν τα στοιχεία…

Lightinthebox WW

Κλειδί στην απάτη του φαστ φουντ στην Πάτρα, ήταν οι αποδείξεις που δεν κόβονταν και δεν αποδίδονταν στους πελάτες. Ο επιχειρηματίας είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους να ακολουθούν το πλάνο του καθώς με αυτή τη συνταγή κατάφερε όπως θα δούμε να βάλει στην τσέπη σχεδόν 200.000 ευρώ. Οι πελάτες δεν ζητούσαν να δουν. Πλήρωναν τον ντελιβερά και οι δρόμοι τους χώριζαν. Κάτι που όπως φαίνεται δεν συνέβη μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Google news

Ένα νέο τρόπο έχουν βρει επιτήδειοι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για να εισπράττουν από τους πελάτες τους τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στην Εφορία. Ανάμεσά τους και κατάστημα εστίασης στην Πάτρα, το οποίο δεν είχε εκδώσει τη διετία 2018 – 2020, 20.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 160.000€ και ΦΠΑ 31.500€.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό υπερόπλο που έχουν στη διάθεση τους. Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν, φαίνεται πως «ξεχνούσαν» να χρησιμοποιήσουν την ταμειακή μηχανή για παραγγελίες που λάμβαναν μέσω γνωστών πλατφορμών delivery και παρέδιδαν τα εδέσματα χωρίς απόδειξη.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχουν τη δυνατότητα τόσο να υπολογίζουν αρχικά – κατ΄ εκτίμηση – τις παραγγελίες, που γίνονται μέσω delivery, όσο, και στη συνέχεια, να επαληθεύουν και να καταλήγουν στον ακριβή αριθμό αυτών, αλλά και όσων παραδόθηκαν χωρίς να εκδοθεί απόδειξη.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα