Οι ΗΠΑ έχουν στόχο τα 100 Boeing αεροσκάφη για τις κυρώσεις.

59d3b85588074c18b08c2a703d6fea90 e1647714964659
Spread the love

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναμένεται εντός της ημέρας να “κατεβάσει” από τους αιθέρες 100 αεροσκάφη τα οποία πέταξαν πρόσφατα στη Ρωσία, παραβιάζοντας το αμερικανικό καθεστώς ελέγχου επί των εξαγωγών προς τη χώρα του Βλάντιμιρ Πούτιν, μεταξύ αυτών και ένα αεροσκάφος του Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Wondershare WW

Η λίστα, της οποίας έλαβε γνώση το πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνει 99 αεροσκάφη Boeing τα οποία διαχειρίζονται ρωσικές εταιρείες αερομεταφορών προσώπων και φορτίου, όπως οι Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air και Aviastar-TU – καθώς και το Gulfstream G650 του Αμπράμοβιτς και τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να πλήξουν περαιτέρω τις δυνατότητες της Ρωσίας να συνεχίσει να αποτελεί προορισμό διεθνών πτήσεων.

Google news

Το αμερικανικό υπουργείο θα προειδοποιήσει εντός της ημέρας εταιρείες και άλλες οντότητες ανά τον κόσμο ότι οποιοσδήποτε ανεφοδιασμός σε καύσιμα, συντήρηση, επισκευή ή παροχή ανταλλακτικών ή υπηρεσιών αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού ελέγχου εξαγωγών και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στελέχη εταιρειών “σε φυλάκιση όχι μικρού χρόνου”, ορόστιμα, απώλεια προνομίων ή άλλους περιορισμούς.

Στη δήλωση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρεται ότι “διεθνείς πτήσεις από και προς τη Ρωσία σε αυτά τα αεροσκάφη πρακτικά σταματούν”.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimando ανέφερε, σε δήλωσή της στο Reuters, ότι η δημοσιοποίηση της λίστας “θα γίνει για να δοθεί το μήνυμα ανά τον κόσμο – δεν θα επιτρέψουμε σε ρωσικές και λευκορωσικές εταιρείες και ολιγάρχες να ταξιδεύουν με ασυλία κατά παράβαση των νόμων μας”.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για τα ρωσικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών πτήσεων από και προς τη Ρωσία να ματαιώνονται από την ημέρα της εισβολής του καθεστώτος Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι κανόνες αφορούν οποιοδήποτε κατασκευασμένο στις ΗΠΑ αεροσκάφος, αλ΄΄α και οποιοδήποτε με προέλευση υλικών από 25% και άνω από τις ΗΠΑ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα