Οι δήμαρχοι προειδοποιούν για μπλακ άουτ σε σχολεία, κολυμβητήρια, δρόμους και δεν μπορείτε να φανταστείτε γιατί!

road no lights
Spread the love

Τον κίνδυνο μπλακ άουτ σε βασικές υποδομές των δήμων από τις επόμενες, κιόλας ημέρες, επισήμαναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνάντησης, οι δήμαρχοι της χώρας.

ZTE Many GEOs

«Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να σκάνε λογαριασμοί ρεύματος και διακοπές σε βασικές υποδομές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητώντας από το ΥΠΕΣ την άμεση στήριξη των δήμων, την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, παρέπεμπε στο μέλλον.

Google news

Μάλιστα, ο κ. Παπασεργίου επικέντρωσε το πρόβλημα σε «αρδεύσεις, κολυμβητήρια, καύσιμα, σχολικά κτίρια, οδοφωτισμός, που ανεβάζουν τα κόστη στα ύψη. Η kWh, από 6,3 λεπτά, έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τα 55, για να μας κάνει τη χάρη να πέσει περίπου στα 25 αυτές τις ημέρες. Μιλάμε για τετραπλάσιο κόστος. Οι δήμοι δίνουν τον χρόνο 360 εκατ. ευρώ σε ρεύμα, καύσιμα και θέρμανση. Ο πολλαπλασιασμός του ποσού αυτού επί 4, αν όλη η χρονιά πάει έτσι και δεν αποκλιμακωθούν οι τιμές, δείχνει αμέσως το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος. Μιλάμε για κόστος 1 δισ. ευρώ!», πρόσθεσε.

300 εκατ. ευρώ τα φέσια

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την έκτακτη χρηματοδότηση που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών (μια δόση ΚΑΠ σε δύο δόσεις και μισή δόση σχολική ΚΑΠ), «οριακά θα κλείσουμε τα κενά μέχρι το τέλος του μήνα».

«Η μόνη ρεαλιστική λύση, είπε, είναι μία γενναία επιδότηση της kWh όπως ακριβώς έγινε με αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών, αλλιώς τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να σκάνε λογαριασμοί ρεύματος και διακοπές σε βασικές υποδομές», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, πολλοί πάροχοι ενέργειας έχουν ήδη «φεσώσει» τους δήμους μη αποδίδοντας δημοτικά τέλη που εισπράττουν από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, «φέσια» που φτάνουν και τα 300 εκατ. ευρώ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα