Η COSMOTE τρελάθηκε! Δίνει τα διπλάσια δεδομένα στα κινητά!

businessdaily cosmote ote e1647714110162
Spread the love

Εντείνεται η μάχη στα δεδομένα κινητής, διπλασιάζει τα πακέτα η Cosmote

Lightinthebox WW

Η Cosmote συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση της στην αγορά εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά για τα δεδομένα κινητής προσφέροντας διπλάσια πακέτα στους συνδρομητές του Cosmote Neo με την ίδια τιμή.
Καθώς τα smartphones έχουν μετατραπεί στο βασικό εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης, πραγματοποίησης αγορών, διάδρασης με το Δημόσιο και οργανισμούς αλλά και ψυχαγωγίας, και όλος ο κόσμος μετατρέπεται σε έναν «ωκεανό» data, με μεγάλη αύξηση της κατά κεφαλήν χρήσης δεδομένων, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ανεβάζουν τη θερμοκρασία του ανταγωνισμού.

Google news

Μετά την πρόσφατη κίνηση της Cosmote να προσφέρει unlimited προγράμματα ομιλίας σε συνδυασμό με τον διπλασιασμό της προσφοράς data για τους χρήστες καρτοκινητής, η εταιρεία προχωρά σε αντίστοιχη κίνηση και για τους συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας Cosmote Neo στο πλαίσιο της στρατηγικής της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την χρήση δεδομένων.

«Με το COSMOTE Neo φέραμε μια νέα εποχή στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα και διπλασιάζουμε τα data, χωρίς μεταβολή στις χρεώσεις στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας για περισσότερες παροχές προς τους συνδρομητές μας. Στην COSMOTE σχεδιάζουμε και εξελίσσουμε κάθε μας προϊόν παράλληλα με τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή στην digital εποχή. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο κ. Νίκος Φρέρης Youth&Core Mobile Product Marketing Director του Ομίλου ΟΤΕ.

Ειδικότερα η Cosmote προσφέρει στους συνδρομητές του Cosmote Neo, διπλάσια data και περισσότερο χρόνο ομιλίας στην ίδια τιμή. Τα νέα πακέτα data του COSMOTE Neo διαθέτουν, πλέον, 10 GB και 20 GB και συνδυάζονται με τα εμπλουτισμένα πακέτα ομιλίας με 500’ και 1000’ προς όλα τα εθνικά δίκτυα. Η τιμή των πακέτων διαμορφώνεται από 19 έως 29 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον συνδυασμό, που επιλέγει να κάνει ο κάθε συνδρομητής.

Ατμομηχανή εσόδων τα δεδομένα κινητής
Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, τα έσοδα των εταιρειών από τα δεδομένα ήταν ο… φτωχός συγγενής στους ισολογισμούς, καθώς ο συνδυασμός αργών ταχυτήτων σύνδεσης, υψηλών χρεώσεων και χαμηλού ενδιαφέροντος των χρηστών κρατούσαν τα έσοδα από data σε πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών εσόδων των εταιρειών. Η εικόνα έχει πλέον αλλάξει με εντυπωσιακό τρόπο, με τα στοιχεία της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) να δείχνουν ότι μεταξύ 2015 και 2020 η χρήση δεδομένων έχει εκτοξευθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 1.000%, ενώ όπως δείχνουν και τα πρώτα στοιχεία η τάση αυτή συνεχίστηκε ανοδικά το 2021.

Στην εποχή που ανατέλλει το 5G και εκτοξεύεται η χρήση δεδομένων (mobile data), οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν δείξει τη διάθεση να ενισχυθεί περαιτέρω η κουλτούρα της χρήσης δεδομένων καθώς πλέον οι χρήστες κυκλοφορούν περισσότερο πλέον μετά από δυο χρόνια πανδημίας.

Αυτή η ολοένα αυξανομένη ανάγκη για μεγαλύτερη και ταχύτερη κατανάλωση δεδομένων πρόκειται να προκαλέσει μια ολομέτωπη επίθεση των παρόχων με επενδύσεις σε υποδομές και δίκτυα που πρόκειται να ξεπεράσουν παγκοσμίως τα 620 δισ. δολάρια την τριετία 2022-2025, με το 85% των επερχόμενων επενδύσεων να αφορά δίκτυα 5G σύμφωνα με την έκθεση «Global Mobile Economy Report 2022» του GSMA.

Η έκθεση ανέφερε επίσης πως οι υπηρεσίες κινητής παρήγαγαν το 2021 4,5 τρισ. δολάρια οικονομικής προστιθέμενης αξίας που αντιπροσωπεύει το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται μέχρι το 2025 να έχει αυξηθεί στα 5 τρισ. δολάρια. Όπως τονίζουν οι αναλυτές της έκθεσης «οι πολίτες οι επιχειρήσεις, τα ίδια τα κράτη επωφελούνται όλο και περισσότερο από τις βελτιώσεις στην παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα, που επιφέρει η αυξημένη υιοθέτηση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα