Γιατί το Burger King δε μπορεί να φύγει από την Ρωσία;

AAVeq3X
Spread the love

Εμπόδια στην αποχώρησή της από τη Ρωσία συναντά η Burger King, καθώς η ρωσική εταιρεία που λειτουργεί τα 800 εστιατόρια με την επωνυμία της στη χώρα αρνείται να τα κλείσει.

Blackshark WW

Η Burger King ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε στήριξη προς τα εστιατόριά της στη Ρωσία, στην εφοδιαστική αλυσίδα, σε λειτουργικό επίπεδο και σε επίπεδο marketing.

Google news

Όμως, η εταιρεία δεν μπορεί να κλείσει τα καταστήματα, όπως έχει κάνει η McDonald’s, λόγω ενός περίπλοκου συμβολαίου που έχει με τον βασικό franchisee της, τον Alexander Kolobov.

«Επικοινωνήσαμε με τον βασικό διαχειριστή των εστιατορίων και απαιτήσαμε την αναστολή της λειτουργίας στη Ρωσία. Αρνήθηκε να το κάνει. Θα θέλαμε να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία άμεσα; Ναι. Είμαστε σε θέση να επιβάλουμε την αναστολή των δραστηριοτήτων σήμερα; Όχι», είπε ο David Shear, πρόεδρος της εταιρείας των Burger King, RBI.

Η Burger King, όπως και άλλες δυτικές εταιρείες, όπως η Marks & Spencer και τα ξενοδοχεία Marriott και Accor, δεν μπορούν να αποσυρθούν από τη Ρωσία λόγω πολύπλοκων συμβολαίων franchise.

Τώρα, η RBI επιχειρεί να πουλήσει το 15% που έχει στη ρωσική μονάδα, δηλώνοντας ότι θα διαθέσει τα όποια κέρδη βγάλει στην υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα