Βγήκε η απόφαση για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

covid doctor intubation
Spread the love

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την επίταξη ιδιωτών γιατρών που καλούνται να συνδράμουν στη μάχη που δίνει ο δημόσιος τομέας κατά της πανδημίας. Ποιοι γιατροί είναι απαραίτητοι αυτή την στιγμή σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Wondershare WW

Αρχικά, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, η επίταξη αφορά τις υπηρεσίες παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις Υγειονομικές Περιφέρειες της Αττικής (1η και 2η) υπάρχει η ανάγκη για να προχωρήσει η διαδικασία, πιθανόν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Στις δύο αυτές ΥΠΕ θα αναζητηθεί η συνδρομή και παιδιάτρων, με στόχο την ενίσχυση τόσο των μονάδων υγείας αλλα και των Παιδιατρικών Εμβολιαστικών Κέντρων.

Google news

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται πως η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την εισήγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αλλά και σχετικά έγγραφα από την 3η Υγειονομική Περιφέρειας Μακεδονίας, 4η Υ.Π. Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την 5η Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος της επίταξης είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης», με φόντο την αυξημένη πληρότητα κλινών στην 3η και 4η Υ.Π. αλλά και τις μεταλλάξεις που συνεχίζουν να διασπείρονται.

Όλα αυτά, όπως τονίζεται, «καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα σύμφωνα με το ΦΕΚ αυτό εξουσιοδοτούνται, λοιπόν, να προβούν στην επίταξη «προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι δεν έχουν επιταχθεί έως σήμερα, καθώς και ιδιωτών ιατρών μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός μηνός».

Το ΦΕΚ ΕΔΩ


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα