Έρχονται αλλαγές στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους!?

100 evro emvolio old
Spread the love

Σε λίγες ημέρες τελειώνει η προθεσμία και όσοι είναι άνω των 60 και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα αντιμετωπίσουν το “εξαγγελθέν” διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως.

Banggood WW

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ένα νέο σενάριο πέφτει στο «τραπέζι», με την κυβέρνηση να έχει… δεύτερες σκέψεις και να προσανατολίζεται στο μην επιβάλει το πρόστιμο από τις 17 Ιανουαρίου, όταν και λήγει η περίοδος χάριτος.

Google news

Τι τελευταίες ημέρες μάλιστα, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «ανατροπή στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ».

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις 17 του μηνός οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών θα συνεχίσουν να στερούνται των προνομίων, αλλά δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το μηνιαίο πρόστιμο.

Αν όμως η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει με αυτό το μέτρο τότε οι νέες ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες.

Πιθανόν αντί αυτού του προστίμου, να ανακοινωθεί “κάτι άλλο”, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης.

Προς το παρόν ωστόσο, μόνο σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι και όχι κάποια επίσημη ενημέρωση.

Βασιλακόπουλος: Να παρακρατείται από την σύνταξη!

Την ίδια στιγμή, μια άλλη… προκλητική διάσταση “περί προστίμου” έβαλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αναρωτήθηκε αν είναι «σοβαρή υποχρεωτικότητα» και αντιπρότεινε να παρακρατούνται τα χρήματα του προστίμου από τις συντάξεις!

Φιλοξενούμενους στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε σε εκείνους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν και παράλληλα στάθηκε στο πρόστιμο που θα επιβάλλεται αλλά «είναι θεωρητικό» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Αν το πρόστιμο δεν πληρώνεται και πηγαίνει στην εφορία για δέκα χρόνια, δεν θα απασχολήσει όσους είναι άνω των 80 ετών. Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει επιβληθεί, είναι θεωρητικό. Δεν είμαι νομικός, αλλά υπάρχουν υποχρεωτικότητες και υποχρεωτικότητες. Να σας το πω διαφορετικά, αν έμενα μου επιβάλετε ένα πρόστιμο το οποίο μου έρθει στο τέλος του χρόνου και θα μου λέει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ αλλά εγώ δεν το κάνω, ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τη μεθεπόμενη σε δέκα χρόνια θα αθροιστεί ένα ποσό».

Για να συνεχίσει κάνοντας τη δική του… πρόταση. «Είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή; Για να έλεγε η κυβέρνηση ότι θα παρακρατείται από τη σύνταξή σου ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ τον μήνα, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν αύριο», συμπλήρωσε.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα