Αν πετάς συχνά, αυτές οι εταιρείες θεωρούνται οι πιο ασφαλής!

plane
Spread the love

Η χρονιά που πέρασε αποδείχτηκε ένα ακόμη απίστευτα δύσκολο έτος για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς η μείωση των ταξιδιών συνεχίστηκε καθ′ όλη τη διάρκεια του 2021 λόγω των επιπτώσεων της ατελείωτης πανδημίας.

Gshopper Many GEOs

Ακόμη και τώρα, δύο χρόνια αφότου ο κορονοϊός απασχόλησε για πρώτη φορά τον πλανήτη εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λιγότερες πτήσεις και επιβάτες στον ουρανό.

Google news

Ο ιός συνέχισε να κυριαρχεί στις συζητήσεις σχετικά με την αεροπορική ασφάλεια, οδηγώντας σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στην ετήσια λίστα με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο από την AirlineRatings.com, έναν ιστότοπο για την ασφάλεια και την αξιολόγηση 385 αερομεταφορέων σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, η Air New Zealand βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, βάσει παραγόντων όπως οι συντριβές ή τα σοβαρά περιστατικά που έχουν καταγραφεί, η ηλικία των αεροσκαφών, τα πρωτόκολλα Covid- 19 που εφαρμόζονται και οι επιχειρησιακές καινοτομίες.

Η αεροπορική εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε την πρώτη θέση «λόγω του εξαιρετικά χαμηλού αριθμού ″συμβάντων″, των καινοτομιών στο πιλοτήριο, της εκπαίδευσης των πιλότων και του σύγχρονου στόλου της», σύμφωνα με τον Τζέφρι Τόμας, αρχισυντάκτη του ιστότοπου με έδρα την Αυστραλία.

Η Etihad κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ η Qatar Airways ήρθε στην τρίτη, με τη Singapore Airlines και την TAP Portugal να κατακτούν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Αίσθηση προκαλεί η απουσία της Qantas από την πρώτη πεντάδα. Η Αυστραλιανή εταιρεία κατείχε τον τίτλο της ασφαλέστερης αεροπορικής στον κόσμο από το 2014 έως το 2017, καθώς και από το 2019 έως το 2021 (δεν υπήρξε σαφής νικητής το 2018). Για το 2022 καταλαμβάνει την έβδομη θέση λόγω της «ελαφριάς αύξησης των περιστατικών σε συνδυασμό με την ηλικία του στόλου».

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες της AirlineRatings.com για το 2022:

 1. Air New Zealand
 2. Etihad Airways
 3. Qatar Airways
 4. Singapore Airlines
 5. TAP Air Portugal
 6. SAS
 7. Qantas
 8. Alaska Airlines
 9. EVA Air
 10. Virgin Australia/Virgin Atlantic
 11. Cathay Pacific Airways
 12. Hawaiian Airlines
 13. American Airlines
 14. Lufthansa
 15. Finnair
 16. KLM
 17. British Airways
 18. Delta Air Lines
 19. United Airlines
 20. Emirates

Όσο αφορά τις εταιρείες χαμηλού κόστους, οι 10 πιο ασφαλείς είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Allegiant Air, easyJet, Frontier Airlines, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet Air, Volaris, Westjet και Wizz Air.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα