Με rapid test ενδέχεται τελικά να γυρίσουν πίσω στις σχολικές τάξεις τα παιδιά

kids school mask
Spread the love

Το νέο κύμα κορονοϊού έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του σχεδόν σε όλη τη χώρα και ένα βασικό ζήτημα που τίθεται στο τραπέζι ειδικών και υπουργείου Παιδείας είναι πώς θα γίνει η ασφαλέστερη δυνατή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

AliExpress WW

Μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια στις 17 Ιανουαρίου, λόγω της «Όμικρον» που σαρώνει τη χώρα.

Google news

Πάντως, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όσο και η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή τόνισαν πως τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους. Ωστόσο, μέχρι τότε είναι πιθανό να έχουν επικαιροποιηθεί τα πρωτόκολλα λειτουργίας τους καθώς οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ένα βασικό σενάριο που εξετάζεται στο υπουργείο Παιδείας είναι η επιστροφή των μαθητών (που κανονικά είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου) στα σχολεία να γίνει με εργαστηριακό τεστ (rapid test) και αλλαγή στους όρους αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας ενός τμήματος σε περίπτωση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο που προκρίνεται είναι καθηγητές και μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα 10/01 με rapid και όχι με self test.

Επίσης, στο τραπέζι είναι το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με πρωτόκολλο λειτουργίας εκτός του 50+1, και συγκεκριμένα να κλείνουν πλέον τμήματα με το 30% των κρουσμάτων.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα