Θ’ ανοίξουν στις 10 Γενάρη με 40.000 κρούσματα τα σχολεία!? Τι θα προταθεί…

kid school covid
Spread the love

Στο «τραπέζι» της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας πέφτει την επόμενη εβδομάδα η λειτουργία των σχολείων εν μέσω της κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον που έφερε «τσουνάμι» νέων μολύνσεων Covid-19 λίγες πριν ημέρες πριν από την έλευση της νέας χρονιάς. Οι γονείς των μαθητών αγωνιούν για το αποτύπωμα που θα έχει η νέα μετάλλαξη στα σχολεία και αν η διασπορά ανάμεσα στους μαθητές βγει εκτός ελέγχου, και ζητούν μέτρα και αναθεώρηση των πρωτοκόλλων που ισχύουν.

Lightinthebox WW

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φωνές των ειδικών που κάνουν λόγο για παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών, καθώς η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των μολύνσεων, που καταγράφονται, θα αργήσει. Ενώ ακόμα πιο δύσκολα αναμένονται τα πράγματα, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 60.000 κρούσματα στις 20 του μήνα.

Google news

Στην κυβέρνηση αν και επιθυμούν τα σχολεία να ανοίξουν, όπως είναι προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολικών τάξεων, με την επιτροπή, όπως ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, να συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας, ωστόσο, σήμερα στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μάκρη ανέφερε «ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα», ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί.

Όπως είπε, τα ήδη υπάρχοντα πρωτόκολλα απέδωσαν καθώς από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η έναρξη των σχολείων να γίνει με ένα rapid τεστ, φέρνοντας έτσι ένα νέο μέτρο στο προσκήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε ανεστάλησαν όλες οι σχολικές εκδρομές.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα