Οι ιδιωτικές κλινικές που δεν θ’ αναλάβουν Covid περιστατικά, θα τους κοπεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ!

private clinic
Spread the love

Οι ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του EΟΠΥΥ δεν θα έχουν πλέον σύμβαση με τον Οργανισμό, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Blackshark WW

Το πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 3/12 ενώ ήδη το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί με κλίνες που έχει «δανειστεί» από τον ιδιωτικό τομέα για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας η απόφαση ανήκει στον Υπουργό υγείας, Θάνο Πλεύρη, «καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών».

Google news

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που το ΕΣΥ έχει ήδη πιεστεί από την μετάλλαξη Δέλτα ενώ οι νέες μολύνσεις που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους. Για την ώρα η μετάλλαξη αυτή δείχνει να μην προκαλεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς όπως όλα δείχνουν μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Όμικρον εξαπλώνεται γρήγορα αλλά προκαλεί ήπια νόσηση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Από τη Δευτέρα 03.01.22 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του Yπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά.

Ήδη το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες.

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα