Κιμ Γιονγκ Ουν: Έχει αδυνατίσει πάρα πολύ! Έχει πρόβλημα υγείας τελικά!?

Kim Jong Un
Spread the love

Εμφανώς αδυνατισμένως εμφανίστηκε σε φωτογραφίες αυτής της εβδομάδας που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Tomtop WW

Ο Κιμ προήδρευσε της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συνηθίζεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για τη νέα χρονιά.

Google news

Ο 37χρονος ηγέτης, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, χάνει διαρκώς κιλά τους τελευταίους μήνες, πυροδοτώντας σενάρια για την κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο, αρχές τής χώρας διαμηνύουν πως ο Κιμ είναι υγιής και απλώς τρώει λιγότερο «για το καλό της χώρας του» που βρίσκεται εν μέσω σοβαρής επισιτιστικής κρίσης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενώ ο Κιμ συμπληρώνει δέκα χρόνια στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, το 2011.

Η οικονομία της Βόρειας Κορέας έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού, τις διεθνείς κυρώσεις για το πυρηνικό οπλοστάσιο και την κακοδιαχείριση, αν και αυτά ελάχιστα επηρεάζουν τη δημοφιλία του Κιμ, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με επισιτιστική κρίση μετά και τη θεομηνία με τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της και την καταστροφή καλλιεργειών και περιουσιών των πολιτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, η Βόρεια Κορέα έχει έλλειψη 860.000 τόνων τροφής – που αντιστοιχούν σε περίπου 2,3 μήνες.

Τον Ιούλιο, η Πιονγκγιανγκ έδωσε εντολή στους πολίτες να αρχίσουν να παράγουν τα δικά τους τρόφιμα, καθώς οι ελλείψεις δεν αποκλείεται να διαρκέσουν ακόμη και για τρία χρόνια.

Τον Οκτώβριο, ο Κιμ είπε στους πολίτες πως θα πρέπει να τρώνε λιγότερο μέχρι να ξανανοίξουν τα σύνορα με την Κίνα, το 2025.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα