«Ξεκόλλα ρε μπαμπά επιτέλους από το κινητό»

mobile in bed
Spread the love

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Common Sense Media, από το 2016 και μετά, οι ενήλικοι εμφανίζονται πιο ανήσυχοι για τον χρόνο που σπαταλάνε οι ίδιοι με το κινητό τους ενώ αντιστοίχως οι έφηβοι φαίνονται λιγότερο προβληματισμένοι με τη συχνότητα χρήσης των δικών τους συσκευών.

Cafago WW

Όπως επίσης δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες, περίπου τέσσερις στους δέκα έφηβους πιστεύουν ότι οι γονείς τους είναι εθισμένοι και σίγουρα σπαταλούν υπερβολικό χρόνο στα κινητά τους ενώ έξι στους δέκα γονείς εκφράζουν αντίστοιχες ανησυχίες για τα τέκνα τους.

Google news

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αλλά και πιο ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι ο τρόπος που τόσο οι μεν όσο και οι δε επιτρέπουν στις συσκευές τους να διαταράσσουν τον πολύτιμο ύπνο τους.

Γύρω στο 26% των ερωτηθέντων γονιών δήλωσαν ότι μέσα σε πέντε λεπτά αφού πάνε «για ύπνο», κάνουν χρήση του smartphone ή του tablet τους. Οι ίδιοι αυτοί ενήλικες γονείς παραδέχτηκαν ότι συχνά ξυπνάνε τουλάχιστον μια φορά μέσα στη νύχτα για να τσεκάρουν το κινητό τους, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (23%) δήλωσε ότι κάνει χρήση του κινητού στα πρώτα πέντε λεπτά αφότου ξυπνήσει.

Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι μεγαλύτερα στους έφηβους (γύρω στο 36%), οι οποίοι όμως γενικά εμφανίζονται λιγότερο κολλημένοι με το κινητό τους κατά τη διάρκεια της μέρας από ότι οι γονείς τους.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα