Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος κατά κυβέρνησης

super league
Spread the love

Οι ομάδες της Super League εξέφρασαν την διαφωνία τους με την απόφαση να μπαίνουν στα γήπεδα το ανώτερο 1.000 άτομα. Η απόφαση που έλαβαν, είναι να ζητήσουν άμεσα ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για να πραγματοποιηθεί συνάντηση, όπου την λίγκα θα εκπροσωπήσουν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και το προεδρείο του συνεταιρισμού (Μποροβήλος, Κοξένογλου).

Redmagic WW

Αυτό που θα ζητήσουν από τον Υπουργό Υγείας θα «πατάει» στη βάση της πρότασης: …να επιτραπεί η είσοδος στα γήπεδα τουλάχιστον στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, ανεξάρτητα από το ποσοστό των φιλάθλων που θα επιτρέπεται. Ως πλαφόν, δηλαδή, να είναι τα επίσημα δηλωμένα διαρκείας της κάθε ΠΑΕ (όσα δηλώθηκαν στη λίγκα ως τις 30/9). Και από εκεί και πέρα, θα επιδιώξουν να «πάρουν» ό,τι παραπάνω μπορούν.

Google news

Η πρόταση της ΑΕΚ και η τοποθέτηση Μπουτσικάρη

Με την πρόταση της ΑΕΚ ως βάση, ομονόησαν όλες οι ΠΑΕ, ανεξάρτητα αν η κάθε μία είχε μια διαφορετική πρόταση. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός πρότεινε ενδεικτικά το 50% της χωρητικότητας. Ο ΠΑΟΚ πρότεινε το 30-40%.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης είπε στην τοποθέτησή του:

«Είναι εξωφρενικά ηλίθιο αυτό το 10%, πρέπει να διεκδικήσουμε την ανατροπή του. Τουλάχιστον να μας ακούν πριν πάρουν αποφάσεις».

Από την τηλεδιάσκεψη απουσίαζαν οι ΠΑΕ Λαμία, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, ενώ ο Ιωνικός δεν είχε νόμιμη εκπροσώπηση αλλά συμφώνησε με τα παραπάνω.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, η Super League εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα