Πέφτει κι άλλο η τιμή του φυσικού αερίου, ευτυχώς! Πόσο κυμαίνεται τώρα.

gas fysiko aerio pipes
Spread the love

Διεύρυνε το σερί πτώσης του το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σε πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι αποστολές από τις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να μειώσουν την ενεργειακή κρίση. Ο δείκτης φυσικού αερίου στην Ολλανδία υποχώρησε για πέμπτη ημέρα, έως και 9,2% στο Άμστερνταμ.

Goboo [CPS] Many GEOs

Σύμφωνα με το Bloomberg, περισσότερα πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κατευθύνονται προς την Ευρώπη, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι νέες προμήθειες θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Google news

Οι τιμές μειώνονται μετά την εκτίναξη σε επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και μιας ισχυρής μείωσης των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Ενώ ο ήπιος καιρός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα θα περιορίσει τη ζήτηση ενέργειας, οι χώροι αποθήκευσης εξακολουθούν να είναι περίπου 23% κάτω από το μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Ο αριθμός των αμερικανικών φορτίων LNG που κατευθύνονται προς τα ευρωπαϊκά λιμάνια αυξήθηκε κατά ένα τρίτο το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική καθώς οι προβλέψεις δείχνουν πως οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν κάτω από το κανονικό τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα