Η κρίση φέρνει ευκαιρίες και οι μεγάλες εταιρείες γίνανε ακόμα πιο μεγάλες!

apple logo
Spread the love

Κοντά στα 3 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης έφτασαν κατά τη διάρκεια του 2021 η Apple και η Microsoft, ενώ η Tesla και η Meta έφτασαν και οι δύο το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά.

Geekmaxi Many GEOs

«Η υπέρβαση του 1 τρισ. δολαρίων από τις τεχνολογικές εταιρείες είναι πλέον σαν μια βόλτα για καφέ στη Silicon Valley», ανέφερε στο CNBC Make It ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities. «Παράλληλα αποτυπώνεται ότι οι Big Tech βρίσκονται σε μια ισχυρή θέση βγαίνοντας από την πανδημία».

Google news

Η Apple, η Microsoft, η Alphabet, η Amazon, η Tesla και το Facebook πρόσθεσαν συνολικά 2,9 τρισ. δολάρια στη συλλογική τους κεφαλαιοποίηση το 2021 από τις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα της Factset.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, μόνο η Saudi Aramco δεν είναι αμερικανική και μάλιστα ανάμεσα σε τεχνολογικά μεγαθήρια, με την κεφαλαιοποίηση τους να υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια.

Αναλυτικά:

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ήταν στα 2,2 τρισ δολάρια στα τέλη του 2020 ενώ πλέον (μέχρι τις 23/12/21) η κεφαλαιοποίηση της έφτασε τα 2,9 τρισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση κοντά στο 30%.

Αντίστοιχα, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft ήταν στα 1,7 τρισ δολάρια φτάνοντας πλέον (μέχρι τις 23/12/21) στα 2,5 τρισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση κοντά στο 50%.

Επιπλέον, η κεφαλαιοποίηση της Alphabet ήταν στα 1,2 τρισ δολάρια και στις 23/12/21 η κεφαλαιοποίηση της έφτασε τα 2 τρισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση κοντά στο 65%.

Για την Amazon η αύξηση ήταν μικρότερη καθώς ξεκίνησε με 1,6 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση και στις 23 Δεκεμβρίου έφτασε τα 1,7 τρισ. δολάρια, δηλαδή μια αύξηση κοντά στο 6%.

Εντυπωσιακή ήταν και η πορεία της Tesla που ξεκίνησε με κεφαλαιοποίηση στα 677,4 δισ. δολάρια και πλέον ξεπερνά τα 1,1 τρισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση κοντά στο 58%.

Τέλος, για τη Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ η κεφαλαιοποίηση της έφτασε τα 932,6 δισ. δολάρια από 778,2 δισ. δολάρια, που συνεπάγεται αύξηση κοντά στο 20%.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα