Πετρέλαιο: Η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα ότι και να γίνει!

petrelaio oil up
Spread the love

Σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λόγω των θετικών εξελίξεων γύρω από τον COVID-19, παρόλο που η Κίνα επέβαλε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και η Αυστραλία επανέφερε τους περιορισμούς για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Goboo [CPS] Many GEOs

Ώθηση στις τιμές δίνει και η μεγαλύτερη (κατά 4,7 εκατομμυρια βαρέλια) από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Google news

«Η κατεύθυνση του πετρελαίου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα πρωτοσέλιδα για τη μετάλλαξη “Όμικρον” και όσο εξακολουθεί να είναι πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο σοβαρή, το ράλι του πετρελαίου είναι πιθανό να συνεχιστεί, με τις διακυμάνσεις εντός της ημέρας να επιδεινώνονται από τη χαμηλή ρευστότητα», δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

Ένα ασθενέστερο αμερικανικό δολάριο σημαδεύει τις αγορές πετρελαίου καθώς καθιστά τα εμπορεύματα φθηνότερα για όσους έχουν άλλα νομίσματα. Το δολάριο υποχώρησε κοντά στο χαμηλό μιας εβδομάδας, αφού τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:10 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,78 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,03% και το Brent στα 75,42 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,17%.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα