Με τροπολογία θα υπάρχει προστασία των ιατρών από μηνύσεις ασθενών με COVID

covid doctor intubation
Spread the love

Με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ρυθμίζεται σε τροπολογία η προστασία των ιατρών από αβάσιμες μηνύσεις ασθενών με κορονοϊό.

Geekmaxi Many GEOs

Στο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατατέθηκε τροπολογία για την προστασία των γιατρών από αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις ασθενών με COVID που τους στοχοποιούν.

Google news

Στο άρθρο 3 της τροπολογίας ορίζεται το νέο πλαίσιο σε ότι αφορά στην ευθύνη γιατρών σε ότι αφορά πιθανή αμέλεια στην περίθαλψη ασθενών με κοροναϊό.

«Περιορίζεται αποκλειστικά και μονό σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών covid19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μετρά που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολίασε ότι με αυτήν την τροπολογία παραμένει «ακέραια η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πράξεις και παραλείψεις που παραβιάζουν το ιατρικό πρωτόκολλο ή τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε ό,τι αφορά ασθενείς αποκλειστικά με Covid-19, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται από κακόβουλες και κατάφωρα αβάσιμες μηνύσεις».

«Στην πραγματικότητα αποτυπώνεται στο Νόμο η διαμορφωμένη νομολογία που υπάρχει από την ιατρική ευθύνη, ώστε να προστατευτούν γιατροί και νοσηλευτές από αβάσιμες μηνύσεις, εάν διασωληνώνουν άτομα και πότε τους διασωληνώνουν, εάν και εφόσον υπάρχουν «αρνητές», οι οποίοι βρίσκονται απ’ έξω και τους απειλούν» πρόσθεσε ο ίδιος.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα