Η Ελλάδα θα πάρει 644 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα μέσω του ESM

esm logo
Spread the love

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση στην Ελλάδα του ποσού των 644 εκατ. ευρώ.

Zaful WW

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter πρόκειται για την έκτη δόση των κερδών που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Google news

«Πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης είχε δώσει το Eurogroup στις 6 Δεκεμβρίου, μετά τη 12η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. την Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Στη 12η έκθεση διαπιστωνόταν ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει περαιτέρω στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σε ορισμένους τομείς, κυρίως εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που προκαλούνται από την πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Επίσης, οι θεσμοί ενθάρρυναν τις ελληνικές αρχές να διατηρήσουν τη δυναμική και να διορθώσουν τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται, κυρίως στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, στην υγειονομική περίθαλψη και στη δικαιοσύνη.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα